April, 2019
i-Med Technology genomineerd voor lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap
i-Med Technology is genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019. Samen met 26 andere genomineerden strijdt zij voor een plek in de toptien van de meest baanbrekende Innovaties van de wetenschap in Nederland.
De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. De verkiezing bestaat uit deze nominatie door de verschillende universiteiten in Nederland en een finale op 14 mei waarbij een jury uiteindelijk tien winnaars kiest die onderdeel worden van de lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland. Deze startups krijgen tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag tevensde kans om hun startup te presenteren aan een wereldpubliek.
Maastricht University heeft i-Med Technology genomineerd. i-Med Technology ontwikkelt een unieke, digitale lichtgewicht hoofdloep van minder dan 250 gram. De chirurg kan er onder andere preoperatieve diagnostische informatie mee oproepen, die vervolgens in het gezichtsveld verschijnt. Bovendien kan deze digitale loep 3D-opnames maken van alles wat de chirurg zelf door de loep ziet.
"We zijn trots op de nominaties van iMed en MosaMeat, twee paradepaardjes uit het valorisatieportfolio van de Universiteit Maastricht, het Maastricht Universitair Medisch Centrum en de Brightlands Maastricht Health Campus. De nominatie voor deze competitie bevestigt het potentieel dat we voor deze bedrijven zien om van regionale spin-offs uit te groeien naar spelers op het wereldtoneel", aldus Henri Theunissen, Chief Valorisation Officer, Brightlands Maastricht Health Campus
Verkiezing
Met de verkiezing zetten de organisatoren valorisatie en academische spin-offs binnen de universiteiten internationaal in de spotlight. Jorrit Kuipers, bestuurslid AcTI: “Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren wereldwijd impact hebben op de maatschappij. Maar kennis alleen is niet genoeg, je hebt ook ondernemerschap en de drive nodig om deze kennis te vermarkten. De geselecteerde startups zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe wetenschap en ondernemerschap elkaar kunnen versterken en het bewijs dat Nederlandse universiteiten prachtige (deep-)techbedrijven voortbrengen.”
Competitie
De tien uiteindelijke winnaars die zich op 4 en 5 juni mogen presenteren tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES), worden 14 mei in het Epicenter in Amsterdam vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Betsy Lindsey, Director investor relations HighTechXL, Kees de Koning, RvC Innovationquarter, Dennis Schipper, managing director Demcon, Margot Weijnen, hoogleraar TU Delft, Emile Aarts, Jos Nelissen, founder Newtricious, Eline Vrijland, Founder Nightbalance, Alberto Prado, Philip Healthworks en Fiona Maclaughlin, Director Inkef Capital.
De genomineerde bedrijven zijn: Sensius, Numeric Biotech, 20face, hy2Care, Kepler Vision Technologies, CardiacBooster, Bunyavax, MindAffect, Amphera, VSParticle, Concord Neonatal, LipoCoat, Level Diagnostics, Chromodynamics, CC Diagnostics, IVWear, Ocean Grazer, Confocal, Elevate Health, Dialogue Trainer, Mosa Meat, i-Med Technology, Arthrosave, Taylor, Scitodate, Stentit en Findest.
Kijk op de website: academicstartupcompetition.nl voor meer informatie over de competitie, jury en de diverse startups
Comments